vrijdag, mei 22, 2009

Alexander Rybak - Fairytale / Winner Songfestival 2009 Noorwegen

Years ago, when I was younger
I kinda liked a girl I knew
She was mine and we were sweet hearts
That was then but then it's true

I'm in love with a Fairytale
Even though it hurts
Cause I don't care if I lose my mind,
I'm already cursed

Every day we started fighting
Every night we fell in love
No one else could make me sadder
But no one else could make me high above

I don't know what I was doing
When suddenly we fell apart
Nowadays I cannot find her
But when I do well get a brand new start

I'm in love with a Fairytale
Even though it hurts
Cause I don't care if I lose my mind,
I'm already cursed

She's a fairytale yeah
Even though it hurts
Cause I don't care if I lose my mind,
I'm already cursed

01:07 Gepost door P-TER in A | Permalink | Commentaren (2) | Tags: misic-clips, music, muziek, clips, videoclips |  Facebook |

Commentaren

Dag Peter Nog iets nieuws ontdekt bij jou! Een blog met muziekclips...heb één probleempje. Ik kan niet luisteren want ik ben ineens mijn geluidsknop kwijt.
Als vriendlief op mijn pc zit verdwijnt er altijd wel iets. Maar ik geef je een linkje als ik zo vrij mag zijn en hij zal die knop deftig terug mogen geven...wat kan hij nu in hemelsnaam doen met een volumeknop!;-))
Fijne vrijdag gewenst en tot ik met volumeknop terug heb! Hihihi!

Gepost door: Veerle | vrijdag, mei 22, 2009

Nog iemand wakker ? Het Eurovisiesongfestival... Tja, er waren tijden dat het nog iets te bieden had. Maar daarvoor moet ik al terug naar pakweg 40 jaar geleden. Toen hadden we nog een beperkt aantal landen die elk op zich hun ding probeerden te doen zonder naar die momenteel zo sterk aanwezige 'eenheidsworst' te streven en niks niemendal 'televoting'. Waar zijn de tijden van 'All kinds of everything' van Dana, 'Power to all our friends' van Cliff Richard, 'Un banc, un arbre, une rue' van Séverine, 'Boom Bang-a-bang' van Lulu, 'Waterloo' van Abba of 'Puppet on a string' van Sandy Shaw.... Inderdaad, die dagen liggen ver, héél ver achter ons.
Momenteel worden we onder de voet gelopen door de pletwals van het overweldigend aantal naties uit Oost-Europa en de Balkan die - u kent het verhaal - qua punten toekenning elkaar constant opvrijen. Kort gezegd, de klassieke landen zoals Frankrijk, Spanje, Engeland, Nederland, Duitsland... Ze komen er niet meer aan te pas. Beetje sneu als je weet dat het vooral die landen zijn die dan nog eens instaan voor de grootste financiering van het gehaal. Zien wij hier een parallel met de teloorgang van het Romeinse Rijk en zijn cultuur door de invallen van Hunnen, Vandalen, Ostrogothen en consoorten ? Figuurlijk misschien wel. Enfin soit.
Dit jaar 'Hoera !' voor Noorwegen...
Een jongetje uit Oekraïne dat in Noorwegen leeft en benadrukte dat hij zijn roots niet verloochent - ergo het pseudo-folkoristisch aandoend vioolintermezzo - en dus nadrukkelijk sollicteerde naar zowel punten van 'klassiek' als van 'nieuw' Europa. Zo doorzichtig als iets natuurlijk.
Dit gaat weer zijn gangetje gaan en daarna horen we van de knul niks meer. Wedden ?
En weet je, ik ben er niet eens kwaad om. Want geef toe, dit "Fairytale" komt toch nooit echt boven de grijze middelmaat uit ?
Meneer Rybak zal dus het zelfde tracee volgen als dat van Ruslana, Dima Bilan, Sertab, Helena Paparizou en Lordi...
Om het met de woorden van Paul Simon en de Steve Miller Band te zeggen, het is een geval van 'One trick poney' en 'Take the money and run'.

Het Eurovisiesongfestival... dat daar nog iemand voor wakker blijft... En goeie God verlos ons meteen ook van de kwallerige 'ik-ben-een-kenner'-commentaar van André Vermeulen.
Een nekschot will do. Thanx.

Gepost door: Patrick Caen | dinsdag, juni 02, 2009

De commentaren zijn gesloten.