dinsdag, september 29, 2009

Steve Miller Band - The Joker - Live From Chicago

Commentaren

Tot spijt van Frank De Winne... hier is de echte Space Cowboy ! Steve Miller... een man die - voor hij in de prijzen viel met 'The Joker' - een lange aanloop nodig had.
Sedert de late sixties knutselde de man lp's in elkaar die hij - eerlijk gezegd - aan de straatstenen niet kwijt kon. Enkele groepsleden - waaronder Boz Scaggs, die we later zouden tegenkomen met hits als 'Lido shuffle', 'What can I say' en 'We're all alone' -verlieten het huis dan ook met slaande deuren. In de vroege seventies zag het er voor Miller dus plots heel penibel uit.
Maar eind 73 liet hij plots het psychedelische en de bluesrock achter zich om wat strakker rockmateriaal te schrijven. 'The Joker' kwam boven water, het publiek omarmde het nieuwe geluid en de rest is geschiedenis.
We zouden later genieten van 'Rock'n me', 'Jet Airliner', 'Swingtown', 'Fly like an eagle', 'Take the money and run', 'Abracadabra', 'Wide river',...

We zagen het gezelschap trouwens ooit als 'vervangact' voor The Pretenders op Rock Torhout het beste van zichzelf geven en dankten God dat John Honeyman Scott's dood The Pretenders tot forfait had gedwongen.

'I'm a grinner, I'm a sinner, I'm a lover, I'm a sinner...'
Meer moet dat niet zijn.

Gepost door: P. Caen | dinsdag, oktober 27, 2009

De commentaren zijn gesloten.