maandag, februari 22, 2010

Foreigner - Cold As Ice

Commentaren

You're as cold as ice
You're willing to sacrifice our love
You never take advice
Someday you'll pay the price
I know
I've seen it before
It happens all the time
Closing the door
You leave the world behind

Gepost door: bibi | vrijdag, maart 12, 2010

Yes !!! Dit mijn beste vrienden kocht ik ooit nog als vinylsingle ! Juist,... dat maakt dat ik stilaan de vervaldatum aan het bereiken ben.
Maar 'back in the old days', zeg maar late zomer/vroege herfst 1977, klonk dit ongelooflijk 'to the point'. Simpel in opbouw (een piano-introotje dat wereldfaam verwierf, een vettige kwak op de drums en veel oh's en ah's), kort van stof, maar zich meteen vastketenend in je hersenen. En die stem van Lou Gramm... fenomenaal !

Eén van de betere singles in zijn genre. En dat het bij meneer aantikte zal wel te maken gehad hebben met het feit dat ik waarschijnlijk net redelijk 'pissed' liep na een soortement van onrechtstreeks blauwtje opgelopen te hebben... Maar dat is natuurlijk 'la petite histoire'.

'Cold as ice' was de tweede single van de toendertijd zeskoppige formatie. De eerste 'Feels like the first time' was in onze contreien helaas in het moeras dat toendertijd de tipparade heette verzopen, terwijl het in America een millionseller werd.
Het goeie nieuws was dat we nog zouden wakker liggen van opvolgers als 'Hot Blooded', 'Urgent' en 'Blue morning blue day'.
De groeten !

Gepost door: P. Caen | donderdag, mei 20, 2010

De commentaren zijn gesloten.