donderdag, oktober 14, 2010

Warren Zevon - Werewolves of Londen

Commentaren

Wijlen Warren Zevon, de protégé van Jackson Browne die het in 1978 klaarspeelde om met de lp "Excitable boy" Amerika voor zich te winnen en met dit "Werewolves of London" zelfs op 8 kwam in de Billboard Hot 100.
En zal ik u nog eens iets zeggen ? Naast "Excitable boy" zijn de lp's (of cd's zo je wil) "Warren Zevon" ('76), "Bad luck streak in dancing school" ('80), de live-lp "Stand in the fire" ('81) en "The envoy" ('82) absolute wereldklasse. Zelf ben ik de man trouw mijn spaarcenten blijven toeschuiven tot aan zijn dood op 7 september 2003 omdat de man als singer-songwriter bij de top hoorde en bleef.
Warren Zevon maakte er een kunst van om nummers heel cynische, verbitterde of wild om zich heen schoppende teksten af te wisselen met mierzoete ballads (zij het dat hij zich vrij vaak in de positie van de 'loser' zette).
Wie wat meer wil dan een portie onnozelheid - zowel qua tekst als muziek - die zal in Zevon zijn gading vinden.
De manier waarop hij in 1983 helemaal alleen - enkel met zijn piano - de weides in Torhout en Werchter wist in te palmen blijft trouwens een memorabel moment in onze herinnering.
Zevon is dead, long live Zevon !

Gepost door: P. Caen | dinsdag, januari 04, 2011

De commentaren zijn gesloten.